SUVENIRI

Privezak za ključeve

          tkani pojasevi              SUVENIRI            suveniri-flaše

Suveniri su istorija, običaji, kultura i folklor jedne zemlje. Mi ih izrađujemo od prirodnih materijala vodeći računa o običajima našeg podneblja i navikama i potrebama savremenog čoveka.

 Želja nam je da Vam naš suvenir osveži uspomene ili da njima obradujete drage ljude. Izrađujemo ih s puno ljubavi kombinujući različite materijale (tekstil, drvo, glinu, keramiku) i ukrašavamo ih vezom, heklanim ili pletenim detaljima, ocrtavamo ….

Pre nego što sa odmora u našoj zemlji krenete kući, ponesite sa sobom deo Srbije!

 Suveniri koje ovde možete kupiti zauvek će vas podsećati na dane provedene u Srbiji a možete ih i pokloniti dragoj osobi i njoj pokazati koliko je Srbija lepa i posebna.

Delovi narodne nošnje autentični su suveniri iz Srbije

Šajkače, šubare, košulje,suknje,kecelje, jeleci, čakšire ,koporani,tkanice,vezene čarape i opanci, će Vas osvojiti svojom lepotom i raznolikošću.

Liciderski kolačI

  Liciderska srca od davnina su bila znak pažnje i ljubavi. Njih su mladići poklanjali devojkama i tako pokazivali svoju naklonost. Danas, ovim poklonom možete oživeti stari običaj – poklonite ga nekome i pokažite koliko vam je do te osobe stalo. Liciderski kolači su najčešće u obliku srca, ali njima možete poslati i drugačije poruke – kupite potkovicu  za sreću, kućicu za porodicu, konjiće, zvezdice ili cvetiće da obradujete najmlađe… Svi liciderski kolači su ukrašeni tradicionalnim srpskim bojama i šarama i ručno su izradjeni.

VEZENI stolnjaci,kuvarice,svadbeni peškiri,podmetači za slavski kolač,kecelje sa autentinim motivima,takodje će Vas podsećati na dane provedene u Srbiji i oplemeniti proctor u kome živite.

STARI NARODNI INSTRUMENTI : frule, gusle ili dvojnice  pomoći  će Vam da i kada budete daleko, čujete zvuke Srbije.

ČOKANJI od peskiranog stakla (sa motivima Srbije ili Beograda),ili ručno ukrašeni hrastovom piljevinom bilo da ih kupite na komad ili komplet od 6 komada sa flašom u kutiji  biće lep i originalan poklon.

Tu su i grnčarski proizvodi,ručno tkani i  pleteni odevni predmeti i predmeti za uredjenje stana,magneti,obeleživači za knjige,slike,privesci….

Na Vama  je samo da izaberete koji su vam suveniri najlepši ali za koji god da se odlučite, ponećete sa sobom delić lepe, i po mnogo čemu, jedinstvene zemlje.

 

tkana torbasuvenir_opanak_sa_sajkacom_170pxDSCN2159DSCN2144DSCN2050DSCN204820140918_12594120140918_09473220141018_13162620141018_13152520141018_131343Fotografija0523Fotografija0522Fotografija0521DSCN2192

čokanji sa motivom Beograda      drvena kolica i flaša      ContactPhoto-IMG_20140603_180558

baba i deda

lutke(baba i ded

 

čokanji sa motivima Beograda i Srbije

čokanji sa motivima Beograda i Srbije

 

kožni opančić na tkanici

kožni opančić na tkanici

flaša za rakiju sa grbom Srbije

flaša za rakiju sa grbom Srbije

magneti(opanak sa tkanicom

magneti(opanak sa tkanicom

privezak (grb Srbije)

privezak za ključeve sa grbom Srbije

čokanji,figura,opanak

čokanji,figura,opanak

lutka u narodnoj nošnji

lutka u narodnoj nošnji

privezak(kožni opančići)

privezak(kožni opančići)

lutka u narodnoj nošnji

lutka u narodnoj nošnji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>